Kortenberg actief op Facebook en Twitter
www.uitdatabank.be
 

Beste inwoner,
Beste bezoeker,

Hartelijk welkom op de webstek van de gemeente Kortenberg.
Als inwoner kunt u hier vlot alle nuttige informatie over de werking en de dienstverlening van de gemeente raadplegen. Of u nu wil weten hoe u een stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen, welke subsidies u kunt krijgen voor een buurtfeest of waar u volgend weekend in de gemeente naartoe kunt gaan, u vindt het met enkele simpele muisklikken.
Lees meer

Welzijnshuis Kortenberg richt vanaf 25 augustus onthaalcentrum in naar aanleiding van hittegolf

Vanaf donderdag 25 augustus 2016 - en dit zeker tot en met zondag 28 augustus – richt het Welzijnshuis van Kortenberg een onthaalcentrum in naar aanleiding van de hittegolf waarmee we geconfronteerd worden. Het onthaalcentrum zal dagelijks – ook in het weekend - geopend zijn van 12.30 tot 18 u. in het Lokaal Dienstencentrum, gelegen in het Ontmoetingscentrum Berkenhof, Beekstraat 25 in 3070 Kortenberg. Er is een koele ruimte voorzien waar gekoelde dranken worden aangeboden aan kwetsbare personen zoals zorgbehoevende ouderen en zieken, alleenstaanden, ... Wie hierop een beroep wenst te doen, moet - vanaf donderdag 25 augustus - contact opnemen via het gsm-nummer 0491 996 220. Er wordt, indien nodig, gratis vervoer voor minder mobiele personen van en naar het onthaalcentrum voorzien.
Bekijk meer informatie over wat te doen bij een hittegolf en ozonpieken.

Hofstraat omwille van wegverzakking afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Kerkhoflaan en Elisabethlaan vanaf 25 augustus 2016

Werken in uitvoering bord J16

Op donderdag 25 augustus werd een wegverzakking met onderspoeling vastgesteld in de Hofstraat ter hoogte van huisnummer 69. Omwille van de veiligheid werd beslist om met onmiddellijke ingang de straat tussen de Kerkhoflaan en de Elisabethlaan af te sluiten voor doorgaand verkeer. Nadat de nodige ondergrondse vaststellingen zullen hebben plaatsgevonden, zal overgegaan worden tot de herstelling. Van zodra bekend is hoe lang de herstellingswerkzaamheden zullen duren, zal hierover gecommuniceerd worden naar de omwonenden toe en via de gemeentelijke informatiekanalen. Gelieve de signalisatie te respecteren.

Vacature bij het Welzijnshuis

Welzijnshuis Kortenberg

Het Welzijnshuis van Kortenberg heeft momenteel volgende vacature:

Maatschappelijk Werk(st)er – Project Armoede
Niveau B1-B3 – brutowedde min. €2.365,20 max. €3.985,29 – Voltijds contract onbepaalde duur - Werfreserve van 1 jaar

Waarschuwingsfase hitte- en ozonplan van 24 tot en met 28 augustus 2016. Neem voorzorgen tegen hitte en luchtvervuiling

Een ‘hittegolf’  betekent dat aan twee meteorologische voorwaarden tegelijk wordt voldaan:

1) een periode van minstens drie opeenvolgende dagen met een gemiddelde minimum temperatuur (over de drie dagen) die hoger ligt dan 18° in Ukkel

2) én een gemiddelde maximumtemperatuur van 30° in Ukkel.

Aan de ‘ozonvoorwaarden’ is voldaan als de vorige dag op minstens één ozonmeetplaats een uurgemiddelde ozonconcentratie gemeten is hoger dan 240 microgram/m3 (de EU-alarmdrempel) en, tijdens de huidige dag,  een uurgemiddelde ozonconcentratie voorspeld is die hoger is dan 180 microgram/m3 (de EU-informatiedrempel).

Inschrijven nieuwsbrieven